Ez a korosztály a legnyitottabb a magánegészségügyi szolgáltatások iránt

A magánegészségügyi ellátás számos előnye közül a biztonság áll a dobogó tetején.A pandémia számos változást hozott magával, így egyre több biztosító kínál olyan típusú egészségbiztosításokat, amelyek lehetővé teszik a biztosított fél részére a magánegészségügyi szolgáltatások igénybevételét. Adódik a kérdés, hogy vajon melyik korosztály a legnyitottabb a magánegészségügyi szolgáltatások iránt?

Az Ipsos közvélemény-kutató reprezentatív felméréséből kiderült, hogy a magyarok 83 százaléka vett már igénybe magánegészségügyi szolgáltatást. A fiatalok pedig különösen nyitottak erre, mivel a 30 év alattiaknál 96 százalékos ez az arány

Ahogy a bevezetőben említettük, a koronavírus-járvány igencsak felerősítette a magánegészségügyi szolgáltatások iránti keresletet. A megkérdezettek 63 százaléka az elmúlt egy évben, ezen belül 49 százalék az elmúlt 6 hónapban fordult meg a magánegészségügyben. Azok között, akik az elmúlt egy évben jártak magánellátásban, 83 százalék a 30 év alattiak aránya.

A magánegészségügyi szolgáltatást felkeresők leginkább vérvizsgálatokat, illetve fogászati kezeléseket vettek igénybe. A hölgyek esetében pedig első helyen a nőgyógyászati kezelések álltak.

A nők körében egyértelműen a nőgyógyászati kezelések és vizsgálatok vezetik a toplistát; 46 százalékuk utoljára ilyen szakrendelésen járt magánegészségügyi ellátás keretében, 40 százalékuk vérvizsgálaton vett részt, 35 százalékuk fogászati kezelést vett igénybe. A férfiaknál a fogászat került az első helyre 41 százalékkal, ezt követte sorrendben a vérvizsgálat és a bőrgyógyászati szakrendelés felkeresése.

A magánegészségügyi ellátás számos előnye közül a biztonság áll a dobogó tetején. Hiszen magánúton akár 24 órán belül időpontot kaphatunk az adott intézménybe, ahol az orvosok hozzáállása, az empátia és a légkör mind-mind plusz értéket biztosít. Erre pedig a nagyobb biztosítók is felfigyeltek, így érdemes körülnézni, hogy melyik társaság, milyen egészségbiztosítással van jelen a piacon. 

Ha egészségbiztosításra van szüksége, forduljon szakértő kollégáinkhoz, akik készséggel állnak a rendelkezésére. Call Center: 06 1 / 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu

(Forrás: MABISZ)



Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft